vrijdag 30 september 2011

Familie MEE

Een prijsuitreiking moet je altijd met genomineerden doen. Anders heb je geen publiek. De genomineerden nemen altijd familie en vrienden mee. Dat vult de zaal.

De raadzaal van Doetinchem was het toneel van de uitreiking van de MEE-award. Winnaars Sanne Teunissen en het bedrijf Elsinghorst. Een mooi initiatief voor mensen die iets doen voor de mens met een beperking. Want ook hier geldt het gezegde: je weet niet wat je mist als het er niet is. Je zou iedereen met plezier een ingewikkeld gebroken been wensen inclusief verblijf in een rolstoel gedurende pak 'm beet 6 weken.

Maar dat gaat niet zo maar. Dus bleven velen, onwetend, gewoon thuis of op het terras tijdens de uitreiking.

De uitreiking moet werken als een olievlek. Zegt 't voort. Mensen met een beperking horen in steeds meer dagelijkse levens een rol te spelen. Bij mij als niet (zichtbaar) beperkte medemens is er inderdaad een blinde vlek verdwenen. Mooie, maar normale verhalen van aanwezigen zorgden daarvoor.
Directeur van MEE OostGelderland is positief. Als de olievlek voor blinde vlekken volgend jaar de hele raadzaal vult is ze al tevreden. Ik vraag het me af.
Hopelijk hebben volgende genomineerden grote families.

Gerrit Geuvers

Geen opmerkingen:

Een reactie posten