vrijdag 21 augustus 2009

classic cars



Na een mooie tocht langs de elf steden in de Achterhoek staan ze nu op het voorplein van het stadhuis: klassieke auto's. De burgemeester ontvangt ze trots. Zowel de auto's uit de tijd van Laurel & Hardy als de Porsche Carrera.
Het evenement draait op geld van sponsors zoals te zien valt. Maar ook overheden hebben bijgedragen. Altijd moeilijke discussie. Moet de hooby van een paar mensen worden betaald met gemeenschapsgeld? Voor een volgende keer.
Uit de hoge automobiel van begin vorige eeuw stapt een statig heertje met bolhoed, die zich niet mengt onder het bierende publiek, maar met gevoilede dames in het stadhuis gaat nippen. Hij passeert de jongens (vaak met grijs haar en niet zo'n jeugdige buik) die op het bordes met bier in de hand sterke verhalen staan te vertellen. Ze komen uit de Porsche.
Tussen beide categorieën staan auto's die de naam klassiek zeker verdienen. In de jaren '60 of '70 waren ze heel normaal straatbeeld. Maar dankzij goed en zorgzaam vaderschap vreselijk begerenswaardig geworden.
Wie zei ook al weer dat vrouwen net als auto's zijn?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten