zondag 22 augustus 2010

in de rij onder de kastanje


Zaterdag stond een aatal actievoerders, mensen van de fiets te trekken om te tekenen tegen de kap van bomen. Niet zo maar bomen maar een paar kloeke kastanjes worden gerooid om plaats te maken voor een electronicazaak van allure en de ingag voor een parkeergarage.

De actievoerders zien ook andere mogelijkheden. Aan de achterkant zou makkelijk de garage bereikt kunnen worden. En Alice wil graag kinderen tekeningen laten maken om het gebied beter in te richten. Ik krijg wederom herinneringen aan Pluk van de Pettenflat, waar de gemeente een plantsoentje wil rooien en Pluk de hasselbraam plant. Het eindigt in een groot feest.

Vier bomen moeten het veld ruimen, vier worden opgeknipt en twee worden verplaatst.

Voor mij is de belangrijkste van het stel de kastanje waar nu nog fietsklemmen omheen staan. Ik heb daar meerdere malen op zaterdagochtend, in alle vroegte, in de rij gestaan om kaarten te bemachtigen voor U2, voor Counting Crows, voor Simply Red, bij het postkantoor. Lekker hangen en kletsen onder het genot van koffie. Allemaal voor het echte live. Straks via een strak mp3-tje vanaf diezelfde plek.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten