donderdag 9 april 2009

Hoopensteeg

Het meest smoezelige steegje in het centrum wordt het meest bijzondere straatje. De Hoopensteeg is nu nog een grijs verindingsstraatje tussen Boliestraat (Piet Zomers) en de Hamburgerstraat (Hema), met een opvallende kauwgommuur bji de Jamin. Maar als het aan de centrummanager ligt komt daar verandering in. Er zijn mogelijkheden om kleine winkeltjes of een atelier te vestigen. En je kunt zelfs een rondje lopen, wat voor de man, aan de arm van de shoppende vrouw, ook heel prettig is. Want mannen lopen niet graag dezelfde weg terug, is uit eigen onderzoek gebleken.
De Hoopensteeg dus. Halverwege is links en rechts een doorkijkje, waar de argeloze voorbijganger slechts vuilniscontainers ontwaart, maar juist hier ligt de verrassing op de loer. Daar valt namelijk het rondje te lopen, maar nu doe je dat niet voor je lol. Het zijn nu nog allemaal achterkanten, soms voor opslag, soms voor kantoor.
Een groepje ondernemers en gemeentemensen is in Helmond geweest een heeft gezien hoe met eenvoudige middelen zo'n achterafstraatje opgeknapt kan worden. Het lijkt me dat als de Hoopensteed een aangenaam spannend steegje wordt, een ondernemer er wel kansen ziet. En de huidige eigenaren zien misschien ook wel kansen om het kantoortje op te offeren.
Nu investeren in de omgeving en de echte ondernemer pakt zjin kansen als de tijd rijp is. En dat duurt niet lang meer.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten