vrijdag 8 mei 2009

Huntenkunst

Waar de naam vandaan komt weet ik niet, maar Huntenkunst klinkt als de muurschilderingen van een horde woeste kunstenaars. Vandaag is de 14e uitvoering van start gegaan. Wederom niet in Lascaux maar gewoon in de nieuwe evenementenhal van Doetinchem. Volgens een kunstenaar ligt die net iets te ver van het centrum af om even iets te halen. Dat is inderdaad jammer, maar dit jaar mag er gelukkig patat worden gebakken. Die vindt gretig aftrek. Een kunstenares (foto) vindt dat de charme: "lekker even ongezond doen". Toch zat er ook nog een dame aan een verantwoord bakje fruit. Zelf meegenomen, want of deze Huntenkunst voor haar het grote schip met geld gaat opleveren is de vraag. Haar kunst maakte op mij minder indruk dan haar maaltijd, dus aan mij verdient ze niets.
Toch is het aanbod verrassend veelzijdig. En leuk ook nog. Een kunstenaar die eerder een verkoper van stofzuigers leek toverde zelfs een lach mijn mond. En een Belg toonde schilderijen die ver af veel leken op van Gogh, maar bij nadere bestudering waren opgebouwd uit vreemde vakjes.
Het was een prettig weerzien tussen de Huntenkunstenaars. Er werd druk begroet. Ook veel bezoekers op de eerste avond, waaronder Thijs van Leer, met echtgenote. Misschien wel de echte Hunten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten