woensdag 10 februari 2010

tableau vivant

Bij een opening van een gebouw is meestal op het moment dat de eerste vlekken al op het tapijt zitten. Zoniet bij het stadsplein. In een hoek moet nog alles gestraat worden en de hellingbaan naar de ingang is er ook nog niet. En nu staat Warboel daar te zingen en te springen om de kinderen te vermaken. En vooral op te warmen. Want het is koud, de teller staat op -2 graden. En de "populaire meidenband DJUMBO, bekend van onder andere de hit ‘Hide and seek’" moet ook een beetje opgewarmd worden. De meiden zullen vast niet verschijnen in wollen borstrokken.
Wel liepen er wat ouderwets geklede meiden rond die oud hollandse spelletjes deden. Daar tussendoor schreden surrealistisch uitgedoste steltenlopers. Al met al een tableau vivante geschilderd door Anton Pieck samen met Salvador Dali.
Het belooft een veelzijdig plein te worden.
Maar het verhaal was natuurlijk de parachute. Die hing daar wel lekker te wapperen, maar was niet vrolijk. Want hij had geen vergunning. Misschien valt-ie wel over de "populaire meidenband" heen. Hebben de meiden het in ieder geval warm.
Misschien iets te haastig georganiseerd. Over drie weken zijn pas de verkiezingen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten