donderdag 11 maart 2010

bijvoeren

De winter is voorbij. Is dat een vreemde uitspraak? Officieel is daar de datum 21 maart voor uitgevonden, maar die paar graden nachtvorst horen echt bij de vroege lente.

Er komt in ieder geval al weer een stoot aan verse groente uit de grond en aan de takken. Nog geen vetpot, maar met een hoge nutricionele waarde. Zeker voor de dieren die het deze winter zo zwar hebben gehad. Ze hebben het uiterste uit hun lijven geperst en staan er trots bij. Ze zijn er sterker uit gekomen, heet dat dan.

Maar de vorst slaat sommigen toch nog om het hart. Daarom worden de hooglanders en de schapen in de Ruige Horst bijgevoerd. Een berg hooi ligt opgetast bij de ingang aan de Vossenlaan. Met een geprint verzoek om de dieren omzichtig te passeren.

Zo gaan we om met de dieren in het wild. We moeten ze voorzichtig benaderen, want ze zijn wild, maar als het erg koud wordt zijn het onze knuffelkoeien. Zou het er te vies uitzien, een dode hooglander? Of te hartverscheurend, een dood kalfje?

Maar nu is toch lente? Nog niet iedereen overtuigd dat de weg omhoog, temperatuurmatig gesproken, stabiel is. Volgens mij zijn ook de natuurvrienden de laatste tijd erg beïnvloed door de aandelenbeursen. Maar gelukkig zijn seizoenen betrouwbaarder dan beursplein.


Gerrit Geuvers

Geen opmerkingen:

Een reactie posten