woensdag 24 maart 2010

graaf otwin

De dinsdagmarkt is nu op het voorplein van het stadhuis. Op deze blog heb ik geregeld de voortgang bijgehouden. Het lijkt wel nooit echt af te komen, maar met de markt op het plein is het nu wel in gebruik.

En een stad dat zijn historie zo vakkundig heeft afgebroken (en vooruit de bombardementen hebben ook een fors gat geslagen met name in het centrum) zoekt het bij de opening in de historie. Graaf Otto de man aan wie Doetinchem de titel van stad heeft te danken galmde over het stadhuisplein. Uit een megafoon rolde zijn naam, uitgesproken door Otwin, voor deze dag even Graaf Otwin. Hij mocht het plein openen en de naam geven: marktplein.

Maar zoals dat gaat in een goed college: de andere leden wisten te vertellen over hun bijdrage. Freule Loes had haar bruidschat ingebracht en hereboer Peter had het ontworpen. Maar een formateur strijk je niet tegen de haren in. Dus gingen de ballonnen de lucht in en scheen de zon op het straatnaambordje. En was iedereen blij. Net als een echtpaar uit de Boddens Hosangstraat was zelfs in hosanna-sfeer. "Een flinke vooruitgang, het sluit veel beter aan bij de stad."
Gerrit Geuvers

Geen opmerkingen:

Een reactie posten