dinsdag 25 januari 2011

It's vandaag gesloten


Sta je voor de deur om een statief voor een fototoestel te zoeken Is It Closed. Alleen "vandaag gesloten, in verband met een reorganisatie bij ons moederbedrijf" staat op het papiertje op de deur. "Dan kom ik morgen wel even weer kijken". Maar een man met muts zegt me dat het wel langer kan duren. "Dat stond op Nu.nl. Het moederbedrijf is failliet".

Moeder heeft het zwaar gehad. Maar laat nu 1000 kinderen in de steek. Dat vindt de concurrent Scheer&Foppen vervelend. "Maar het was ook een goede concurrent. Qua prijs maakten we niet veel verschil. Maar wij boden meer service. We hadden beiden onze sterke punten. Het is slecht voor de markt hier."

Schuin tegenover It's is twee en een halve maand geleden Leo van Schaijik gekomen. "Meer ruimte, maar ook een betere loop." En ja, ook prettig dichtbij de concurrent. Want zo werkt de markt: snel kunnen vergelijken. "Maar het ergste vind ik het voor de medewekers. Erg onzeker voor ze, misschien komt er een doorstart, maar dat weet je niet".

Voorlopig blijft de deur nog dicht met de tekst dat ze "vandaag gesloten"zijn. Er had ook kunnen staat "Morgen gratis bier". Dat is dus nooit.

Gerrit Geuvers

Geen opmerkingen:

Een reactie posten