vrijdag 1 januari 2010

deur niet op slot

Inbraak in huis tijdens afwezigheid is een grote zorg voor velen. Om vaste tijden wordt een aantal lampen aangeschakeld. Dat zal de boeven wel op een dwaalspoor brengen.

Juist rond Kerst en Nieuwjaar is zo'n dwaalspoor erg noodzakelijk, vanwege een skivakantie of een aantal dagen bij een verre familie. Braaf gaan rond vier uur de eerste lampen aan. En een uur later nog een paar. In het verre Oostenrijk wordt zorgenloos geskied. Inbraak zal het gezin niet treffen door de slimme beveiliging.

Er is zelf nog meer aanleiding om gerust te zijn. De twee dure exotische boompjes zijn ook beschermd. Afgelopen jaar zijn ze gekocht en ze doen het zo goed. Het zou toch vreselijk zijn als juist tijdens hun vakantie in Nederland de vorst toe zou slaan en de boompjes zouden kapotvriezen. Bijna nog erger dan een inbraak. Daarom zijn een paar blauwe plastic zakken over de kruinen geschuiven en vastgetaped. Lelijk, maar wij zijn toch niet thuis.

Dubbel beveiligd tegen ongemak.
Totdat de tape van één van de plastic zakken loslaat. Het blauw is afgezakt, als bij iemand zittend op de wc met de broek op de enkels. Deur niet op slot gedaan.
Gerrit Geuvers

Geen opmerkingen:

Een reactie posten