vrijdag 4 september 2009

afterparty

Het was een gezapige dancetour. Er was jeugd, veel jeugd, maar achteraan op het plein was er voldoende ruimte. En het was rustig. Een politie-agent vertelde dat er bij een paar mensen drugs was gevonden, maar geen handelaarshoeveelheden. Maar ja, handelaars die zijn niet gek. Die laten zich niet bij een van de twee ingangen (grutstraat en waterstraat) verleiden om door een drugshond in hun reet te worden besnuffeld.

Toch trok soms een hashlucht voorbij, maar het was niets vergeleken met een festival in de jaren zeventig en tachtig. Keurig publiek!

Dat was prettig, maar minder prettig was de muziek. Die stond te zacht. Er was nog alle gelegenheid voor een goed gesprek. En dat hoort natuurlijk niet. Er kwam niet echt beweging in de massa. Had ook te maken met de DJ's, denk ik. Een leuk sampletje van U2 (Beautiful day) bleef voor dood in het stuk liggen. Ga dan gewoon een beetje freaken.

De volgende ochtend is er bijna niets meer te zien en is het zelfs al weer schoon, met dank aan de mannen van de gemeente.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten