donderdag 3 september 2009

de opbouw

De Tsjechen uit onze zusterstad Pardubice noemen het City Festival. Dat zegt meer dan Stadsfeest, maar nog steeds niet genoeg. Er is veel te doen, natuurlijk, maar het is ook een gevoel. In een aantal artikeltjes, bijna live, zal de het karakter wel duidelijk worden.



Vanavond barst het stadsfeest los met de Dance Tour. Dat is ineens een festiviteit met een serieus risico. Vorige week werd in Hoek van Holland (over uithoeken van Nederland gesproken) een jongen doodgeschoten toen er rellen ontstonden bij een gratis dance-feest. Loopt ons feest dan ook risico? Doetinchem ligt, zoals bekend, niet in een uithoek, maar is het groene scharnier tussen de randstad en het Ruhrgebied. Hooligans uit Holland en Schlachtenbummler uit Duitsland kunnen elkaar treffen. Doetinchem is dan inderdaad een mooi podium.

Er wordt al druk aan gewerkt. De lichtinstallatie is gisteren al opgetakeld. Een mooie ruimte. Voor de hooligans wordt goed gezorgd. De politie staat op scherp, dat is een hele geruststelling, en het op podium wordt gezorgd voor liefdevolle ornamenten zoals vlindertjes.Ik maak me eigenlijk geen zorgen.



Ook het grote parachutescherm hangt al. Dat zal dit jaar zijn waarde wel bewijzen want één buitje zal ons wel treffen. De dakplatanen staan zoals te zien is gelukkig droog. Dat zal de bezoekers vast niet overkomen. Het scherm lijkt stevig verankerd. Langs de gevels is een stevige constructie aangebracht en op de grond liggen op diverse plekken massieve blokken beton waarmee het doek op zijn plek wordt gehouden.




Maar de natuur, in dit geval de wind, laat zich niet door een politiekogel verjagen. Ben benieuwd of we het droog houden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten