dinsdag 6 oktober 2009

42 pensioenjaren op de markt


De dinsdagmarkt is een ijkpunt kwijt. As we speak staan de laatste klanten nog aan hun kraam, maar daarna draaien Greet en Wim familie Gerrits de pootjes onder hun patatkraam voor de laatste keer omhoog. Ze hebben er 42 pensioenjaren op zitten. Ze staan al jaren op de plek aan de plantenstraat, maar ze kennen Doetinchem al toen het nog een veredeld dorp was. De markt heeft in die tijd gefloreerd. In hun hoogtijdagen stonden ze op vijf markten. Het laatste jaar in Zevenaar en Doetinchem. "De sfeer is hier gewoon goed", aldus de Apeldoorners. "Het plekje waar we nu staan wilde niemand staan, maar nu is het heel gewild, aldus Wim."

Harry Hendriks (groente en fruit) bestelt nog wat stevigs terwijl zijn vrachtauto bij de kraam is geparkeerd. De familie Gerrits is elke week de laatsten die vertrekken. "Heel veel marktkooplui nemen nog een patatje of wat te drinken als ze hun eigen kraam hebben opgeruimd."

Terwijl de bladblazers de rommel wegblazen ruimt Greet de stoeltjes op. " 't Is mooi geweest, we hopen nog een jaar of twintig van ons pensioen te genieten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten