zaterdag 3 oktober 2009

Rogier Meijer

Het spel is volgens de supporters altijd slecht, maar de overwinning is er wel steeds weer. "Dat kenmerkt de ware kampioen", is dan het credo. Maar na de wedstrijd blijven duizenden wachten op de helden die een ererondje lopen.

De superboeren doen het goed. Op de Vijverberg nog neit verloren, slechts één tegendoelpunt. Maar uit is er nog niet gewonnen. "Scorend vermogen, afjagen, druk naar voren, gogme", het zijn niet zo maar loze woorden die de ronde doen op een willekeurige tribune. Nee, er wordt niets meer verwacht dan het kampioenschap.

Maar dan moet eerst ook in uitwedstrijden worden gewonnen. En dan moet Meijer het beter doen. Rogier Meijer is de verpersoonlijking van de Graafschap. Ten eerste is het een Doetinchemse jongen. Maar hij is ook wisselvallig. Veroverd de bal, maar de voortzetting is niet goed. Maar soms ook wel. En aanvallend is het helemaal niets, afzwaaiers produceert hij. Maar soms ook niet. Niet de kwaliteit maar uiteindelijk wel het resultaat.

En dan zijn postuur: een relatief lange jongen, ingevallen ogen en wangen, dunne benen. Maar vooral niet bang om uit te delen, soms zelfs geniepig. Op de foto stapt hij (13) net over de benen van een liggende Dordrechtspeler. Hij zal vast wel iets geraakt hebben. Eerder eerste divisie dan eredivisie. Maar wel het treitergogme.

De Graafschap is Rogier Meijer.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten