zondag 18 oktober 2009

multiveld

Otwin van Dijk opent voor iedereen speelvelden, mits daar Bekende Nederlanders bij aanwezig zijn. Een paar maanden geleden in Overstegen een hangplek voor ouderen met Erica Terpstra. Nu, in Oosseld, een multiveld met Yuri Rose en Sjoerd Overgoor. Wie? BN-ers? Nou ja, twee sterren van de Graafschap. De eerste een sterke basisspeler, de tweede een Doetinchems talent.


Het hoogste woord had echter een jongen uit de buurt. Zoals hij zelf zei was hij altijd een hangjongere geweest, maar hij had het er helemaal mee gehad. Via het project Graafschap helpt scoren was hij weer aan een opleiding begonnen. En nu stond hij als spreekstalmeester de verschillende gasten aan te kondigen.

Hij gaf de aanwezige jongeren mee hoe belangrijk het is om zuinig te zijn op de spullen. En zeker als die door de gemeente worden geplaatst. Mooie woorden van deze grand man van de hangscene.

Op het multiveld, gelegen langs de Oude Terborgseweg, kan natuurlijk worden gevoetbald, maar ook hangen er basketbalringen. Er werd ook een partijtje knotshockey gespeeld, maar dat zie ik daar niet dagelijks gebeuren. Zelfs het asfalt van het multiveld is een goede voeidingsbodem voor voetballers.

De kinderen uit de wijk zogen de kennis van de balgoochelaars van Pelota Events met volle teugen op. Er zit talent in Oosseld. Ik zie het daar helemaal gebeuren, nieuwe BN-ers voor Otwin. En voor een eenvoudige blogger als ik zijn de sterren van de Graafschap al heuse BN-ers.
Gerrit Geuvers

Geen opmerkingen:

Een reactie posten